Bun Venit Pe Site-ul Apa Minerală Vâlcele

.

ZONA  LOCALITĂȚII  VÂLCELE  ESTE  CUNOSCUTĂ  DATORITĂ  CALITĂȚILOR  CURATIVE  ALE  APELOR  CARBOGAZOASE, ÎNCĂ  DIN  VREMEA  OCUPAȚIEI  ROMANE  SUB  DENUMIREA  DE

“ COLONIA  AQUARUM VIVARUM “.

facebook-logo

.

Scurt Istoric

Zona localității Vâlcele este cunoscută datorită calităților curative ale apelor carbogazoase, încă din vremea ocupației romane sub denumirea de “ Colonia Aquarum Vivarum“.

scurtistoric1

În 1772 numărul mare de vizitatori l-a determinat pe groful NEMES să sistematizeze zona. El a construit o impunătoare vila în stil elvețian, a amenajat cursul văii și a captat toate izvoarele minerale.  În  1875  la cel de-al XVIII-lea congres european al medicilor balneologi, așezarea a fost inclus in catalogul celor mai importante statiuni balneare de pe continent. Stațiunea VÂLCELE a fost de a lungul timpului loc de intinlire a civilizatiei occidentale cu cea central uropeană cât și cu cea orientală în această statiune vorbindu-se limbile franceză, germană, maghiară, greacă.

scanimage013

Dovada a recunoașterii calitatilor apelor din aceasta zona este si faptul ca în această zonă și-au petrecut sejurul capete incoronate precum: CAROL I de  ROMANIA, prințul moștenitor IOSIF al II-lea, țarul Serbiei MILOS OBRENOVICI, regele FERDINAND al ROMÂNIEI cit și personalitați culturale și politice cum ar fi: mitropolitul NEOFIT, ANDREI ȘAGUNA, GRIGORE CANTACUZINO, NICOLAE BĂLCESCU, ION HELIADE RĂDULESCU, DIMITRIE BOLINTINEANU, ANTON PANN, ARON PUMNUL, TITU MAIORESCU. Un caz aparte îl reprezintă țarul SERBIEI MILOS OBRENOVICI care drept mulțumire pentru faptul ca s-a vindecat cu ajutorul apelor de la VÂLCELE a construit din banii săi biserica ortodoxă din comuna, în care se slujeste și astăzi.

Fotografii Vechi
« 1 of 2 »
Beneficii apă minerală Vâlcele

In aceasta secţiune vom încerca să răspundem la întrebarea de ce să bem apa de Vâlcele?

- pentru că apa este îmbuteliata aşa cum vine din pamânt fără nici un tratament sau impregnare şi acest lucru face ca apa să fi incărcată energetic pozitiv cu energie telurică sau hado cum o numesc specialiştii japonezi, energie care se transferă asupra celor care o consumă.

Click pentru marire

- pentru că este o apă alcalino-teroasă (bazica) acest lucru favorizând menţinerea unui ph bazic în organism cu rol deosebit în prevenirea afecţiunilor de natură canceroasă

- pentru că are un conţinut mare de magneziu acest element find factorul fără de care în organismul uman nu se petrec aproximativ 328 de reacţii . Se estimeaza de către instituţii serioase de cercetare că aproximativ 80 % din populaţia globului pamântesc sufera de carenţa de magneziu acest lucru determinând o paletă largă de afecţiuni mai ales persoanelor care au depăşit vârsta de 40 de ani. Din acest punct de vedere un mare avantaj îl reprezintă faptul ca magneziul din apă este natural, fiind dizolvat şi se asimilează în lichidul celular foarte repede şi într-o proporţie de aproximativ 80% pentru că raportul Ca/Mg este mai mic decât 2 şi potrivit ACADEMIEI NAŢIONALE DE ŞTIINŢE A STATELOR UNITE apele care au raportul sub 2 previn afecţiunile cardiovasculare, iar cele care au raporul Ca/Mg mai mare de 2 favorizeaza afecţiunile cardiovasculare.

385944_10151463833849456_207047672_n

- pentru că apa conţine 0,2 mg seleniu element ce luptă împotriva radicalilor liberi din organism care sunt responsabili de evoluţia maladiilor canceroase şi de asemenea încetineşte procesele de îmbătrânire biologică.

- pentru că apa conţine multe din elementele chimice necesare bunei funcţionari a organismului cum ar fi : Fe;Ca;K.

- pentru că provine dintr-un zacamânt hidromineral foarte curat din punct de vedere chimic şi biologic.

În încheiere vă reamintim: corpul uman conţine aproximativ 75% apă, creierul uman are în structura sa aproximativ 90% apă. Putem prin urmare să tragem concluzia că suntem de fapt apa pe care o bem .

Indicatii Terapeutice
. . .

        Dispepsii gastrice, atonii gastrice, constipatii cronice, unele dispepsii intestinale cu fermentații, colită mucomembranoasă, sechele după hepatite acute, hepatite cronice, litiază biliară, cură de diureză, manifestări artritice în general, anemii, diabet.

        Deasemenea potrivit lui PAUL MASON președinte al HEALTHY WATER ASSOCIATION, PO BOX 1199 LIVERMORE CA cât și unui studiu elaborat de ACADEMIA NATIONALA DE ȘTIINTE A STATELOR UNITE consumul adecvat de calciu și magneziu poate preveni până la 40% din accidentele cardiovasculare precum și alte multe cazuri de migrene și astm, concluzia studiului fiind că anual consumul de  magneziu ar putea salva pe plan global intre 5-20 milioane de vieți anual. În conformitate cu studiul de mai sus o apă ideală trebuie să contină minim 60 mg /l magneziu, un raport Ca/Mg de maxim 2/1 (APA DE VÂLCELE  ARE  UN  RAPORT  DE  1,19) și un conținut de maxim 20 mg/l sodiu (338 mg VÂLCELE).

         Prin conținutul deosebit de mare in magneziu apă minerală medicinală de VÂLCELE este o excelentă apă antistres cunoscut fiind faptul ca magneziul din apă este asimilabil cu 50 % mai mult decit cel din alimente si medicamente. Acest conținut în magneziu o mai recomandă deasemenea celor care țin cură de slăbire deoarece majoritatea alimentelor bogate in magneziu au foarte multe calorii iar un consum de 1 litru de apă de VÂLCELE pe zi aduce organismului necesarul de magneziu pentru 24 de ore. Acest material nu este o prescripție medicală el are doar un rol informativ.

Ce au scris altii despre apa Valcele

Apa minerală Vâlcele este singura apă medicinală îmbuteliată din țara noastră. Conținutul bogat în diverse elemente recomandă apa Vâlcele drept un supliment în mai multe tratamente. Una dintre principalele calități este conținutul bogat în magneziu, apa îmbuteliată în apropiere de Sfântu Gheorghe fiind recomandată în situații de stres maxim și nu numai. Apa minerală Vâlcele este singura apă medicinală îmbuteliată din România, fiind recomandată ca un veritabil supliment în diverse tratamente. Citeste maideparte...

Super-Hrana.ro

Ghid de Cultură Alimentară
Sticla verde in care este imbuteliata apa are cateva depuneri rosietice - indiciu al bogatiei in fier si nu al lipsei de igiena, cum s-ar putea crede, iar bulele de bioxid de carbon nu “clocotesc” ca la apele de masa obisnuite - semn ca nu a fost adaugat gaz sintetic. Prima inghititura din aceasta apa ma infioara fara sa vreau - am baut multe tipuri de apa minerala pana acum, dar aceasta parca poarta cu ea o energie tainica, adusa din adancurile pamantului. Dupa primul pahar, organismul se comporta ca dupa ingerarea unui tonic natural - oboseala drumului se risipeste pe moment, usorul deranjament stomacal din ultimele zile dispare fara urma si, in sfarsit, inapetenta cu care ma luptam de mai mult timp este inlocuita de o pofta de mancare sanatoasa. Citeste maideparte...

robertintrevissirealitate

Comoara din adancurile pamantului
“Sotia mea s-a confruntat multa vreme cu niste simptome pe care nu si le putea explica deloc: se simtea mai mereu obosita si fara energie, avea frecvent stari depresive, iar, in plus, avea si o constipatie cronica asociata cu colon iritabil, care i-au facut probleme ani de zile. La analize, i-a iesit lipsa de magneziu, dar tabletele nu au ajutat-o prea mult. De cand a inceput insa o cura cu apa de Vilcele (in urma cu mai bine de jumatate de an), in starea ei de sanatate s-a produs un adevarat miracol. In primul rand, s-au rezolvat problemele de digestie si de eliminare, iar sensibilitatea colonului a disparut. Va recomand cu caldura apa minerala de Vilcele, care la noi a facut minuni.” Citeste ce au scris alti...

robertintrevissirealitate.blogspot.ro

“Sensibilitatea colonului a disparut”
CONTACT

Scrieti mesajul Dvs. si noi raspundem in cel mai scurt timp.