Comandă telefonic 0744560289 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută

PAGINĂ ÎN CONSTRUCȚIE ...

Scurt Istoric

Zona localității Vâlcele este cunoscută datorită calităților curative ale apelor carbogazoase, încă din vremea ocupației romane sub denumirea de „Colonia Aquarum Vivarum”.În 1772 numărul mare de vizitarori l-a determinat pe groful NEMES să sistematizeze zona. El a construit o impunătoare vilă în stil elvețian, a amenajat cursul văii și a captat toate izvoarele minerale. În 1875 la cel de-al XVIII-lea congres european al medicilor balneologi, așezarea a fost inclusă în catalogul celor mai importante stațiuni balneare de pe continent.

Stațiunea VÂLCELE a fost de-a lungul timpului loc de întâlnire a civilizației occidentale cu cea central europeană, cât și cu cea orientală, astfel, în această stațiune vorbindu-se limbile franceză, germană, maghiară, greacă.

Dovada recunoașterii calitaților apelor este și faptul că în această zonă și-au petrecut sejurul capete încoronate precum: CAROL I de ROM NIA, primul moștenitor IOSIF al II-lea, țarul Serbiei MILOS OBRENOVICI, regele FERDINAND al ROM NIEI, cât și personalități culturale și politice cum ar fi: mitropolitul NEOFIT, ANDREI ȘAGUNA, GRIGORE CANTACUZINO, NICOLAE BĂLCESCU, ION HELIADE RĂDULESCU, DIMITRIE BOLINTINEANU, ANTON PANN, ARON PUMNUL, TITU MAIORESCU.

Un caz aparte îl reprezintă țarul SERBIEI, MILOS OBRENOVICI, care drept mulțumire pentru faptul că s-a vindecat cu ajutorul apelor de la VÂLCELE, a construit din banii săi biserica ortodoxă din comună, în care se slujește și azi.

De ce apa
de Vâlcele

Mg 257,8

mg/l

Fe 11,4

mg/l

Ca 304,6

mg/l

reviews featurd smile
Ce spun clienții
noștri

4,9

4,9 din 5

Pe baza opiniei a 843 de persoane

  • Emilia Breb

    v2Foarte plăcut mirosul și neașteptat de eficiente (eram cam sceptică având experiență cu alte deodorante naturale). Le folosim atât eu cât și soțul (mentă și lămâie) și suntem amândoi foarte mulțumiți de ele.

  • Tester 2

    Foarte plăcut mirosul și neașteptat de eficiente (eram cam sceptică având experiență cu alte deodorante naturale). Le folosim atât eu cât și soțul (mentă și lămâie) și suntem amândoi foarte mulțumiți de ele.

Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRANPC
Copyright 2023 Apă Minerală Vâlcele | Credem în puterea de vindecare a naturii și folosirea doar a ingredientelor naturale.Toate drepturile rezervate.
Wega Invest SRL, Nr. Reg. Com.: J14/943/1994, CUI 6604855